Jdi na obsah Jdi na menu
 


HRT Štědrý den a Nový rok 2019

5. 1. 2019

vanocni-stromecek.jpg

Štědrý HRT den a oslavy Nového roku ( a zároveň i sezóny ) 2019 proběhly v sobotu 5. ledna 2019 v malém penzionku v Táboře. Opět jsme se tu v praxi setkali s nesouladem kalendářů ( juliánský versus hrtoriánský ), což lze osvětlit ve starších článcích týkajících se vánočních oslav ( zde na stránkách ), a přestože se hromadí dotazy typu "proč je to tak?" a nebo "proč to není jako normálně?", nebudu se k této problematice již více vracet.

Místo oslav bylo dohodnuto na koordinační schůzce v pondělí 19. listopadu v 19 hodin v restauraci U Labutě v Krči.

Na místo jsme dorazili kolem 16. hodiny. Dojezd na místo byl zpestřen orientační jízdou uličkami historického centra Tábora, kdy jsme byli schopni evidovat pouze každý průjezd náměstím, ostatní uličky si sobě byly tak podobné, že jsme si kolikrát říkali, že jsme tu už před chvílí byli, ale pravdou bylo, že jsme ve skutečnosti někde úplně jinde. Několik zákazů vjezdu a otočených jednosměrek zdivočelo i nejednu navigaci...a posléze i navigátora...i řidiče. Přesto se nakonec podařilo zdárně dorazit do cíle oslav. Již před cestou se omluvili ze zdravotních důvodů Teta Lin a Dr. House a během večera i Sýkorka, takže nás nakonec bylo osm. Zhruba v 19 hodin se podával vývar s domácími nudličkami a zhruba o hodinu později tradiční řízky z vepřového plecka a kuřecího masa doplněné bramborovým domácím salátem. Později pak cukroví ( co kdo přivezl ) a kolem 23. hodiny rybí pomazánka s pečivem.

hrt_v_2018_49.jpg

Dárky jsme si rozdali kolem 21. hodiny a bylo z toho opět mnoho radosti.

hrt_v_2018_93.jpg

Večer doplnila videa z loňské sezóny mistrovství Evropy a z WRC a po audio stránce kytarový duet Kája-Pája.

hrt_v_2018_115--002-.jpg

Po půlnoci došlo i na historická videa HRT od roku 2006. O půl třetí se i poslední zbytky vytrvalců odebraly na kutě.

hrt_v_2018_22--002-.jpg

Dík patří všem, kteří se zúčastnili, a za catering obrovské díky tetě Lin a především Kristýnce, která to - i přes zdravotní komplikaci - zvládla na místě na jedničku.

Hnáta v.r.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář