Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak dopadlo testování 22.7.2006

28. 6. 2006

V sobotu 22.7.2006 se uskutečnilo v Bělé pod Bezdězem již avizované týmové testování. Dorazili jsme na místo těsně před jedenáctou hodinou a měli jsme štěstí v tom, že zde jezdil jen jeden civilní žigul, který po chvilce zmizel neznámo kam směrem k Bělé. Prakticky za celý den jsme měli možnost vidět jen několik chatařských a houbařských vozů, a také pár diváků se zastavilo na kus řeči. Trať byla místy  značně rozbitá, ale co bylo horší, že v důsledku neuvěřitelného horka se tavil místní vojenský asfalt a my jsme si jej zdárně navalovali na pneumatiky. Asi tak před polednem jsme začali jezdit. Po několika kolech jsme zjistili, že problémy s chlazením VPRC stále přetrvávají a došli jsme k závěru, že budeme muset přepracovat přesahy vložek válců. Dále jsme odvzdušnili systém vypínání spojky, čímž se zlepšila její funkce. Po nastavení karburátoru na doporučené hodnoty pro Š130 se v levých zatáčkách začal projevovat " škodovácký " efekt, kdy při výjezdu z vracáku se odleje karburátor a motor v tu chvíli vynechá. Bude zřejmě nutné mezi pumpu a karburátor vřadit uklidňovač hladiny ( tak, jak jsme je dělali v minulosti ). Jinak všechny ostatní nastavení se jevily jako vyhovující.

U WRC 6V jsme měli za úkol odstranit detonační spalování. Po výměně svíček a srovnání předstihů se situace mírně zlepšila. Stále však přetrvává zvonění po zahřátí motoru a při výjezdu z ostrých zatáček pod plynem. Bude nutno ještě prověřit průtok palivovým kohoutem a začít se vážně zabývat přivstřikem vody do spalovacího prostoru. Horko bylo opravdu enormní, takže i zatížení motorů bylo možná i vyšší než při soutěži. Při poslední sérii jízd se utrhl úchyt rezervy ( nutno předělat na uchycení s větší únosností ). Testování považuji za opravdu přínosné a myslím, že se zde projevily  prakticky všechny slabší stránky naší techniky. Do podzimní části sezóny máme ještě co dohánět.

Souběžně s testy probíhalo natáčení několika sekvencí pro připravovaný  dokumentární  film z produkce dceřinné společnosti  HRTwood Entertainment  o  životě  našeho  týmu  s  pracovním  názvem " Hartmagedon" ( režie Emil Makal ). K tomuto účelu jsme využili ještě kousek přilehlé pískové cesty, přestože jsme s sebou nevezli šotolinové pneumatiky ( dovedete si představit, jak jsme asi tak jezdili na písku na suchých gumách ). Myslím, že materiálu k sestříhání je dost a dost a že další natáčení se bude konat až v druhé polovině srpna, popř. na Hořovicích.

Testování, myslím, splnilo naše očekávání a ukázalo nám cestu, jak dál. Před rallyesprintem Hořovice by bylo vhodné uspořádat ještě jeden testovací den. V důsledku dovolených a všeobecně nedostatku času se však obávám, že se nám již toto nepodaří.

Na zpáteční cestě jsme se zastavili na koupališti v Bělé a poté i svlažili hrdlo "bezbariérovým" pivem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

civilní žigul

(huztej, 2. 8. 2006 10:20)

Příště!!

Re civilní žigul

(Hnáta, 30. 7. 2006 20:15)

Děkujeme za podporu, měli jste se ještě chvíli zdržet, zrovna jsme dávali vodu na kafe.

civilní žigul

(huztej, 29. 7. 2006 21:46)

Zdravim HRT a ten žigulista jsem byl já:-) Jinak se nedivým že jste se zapotili... Hodně úspěchu

fotogalerie

(Hnáta, 28. 7. 2006 10:37)

Emile, díky za hezké fotky z testování, je to takový průřez tím, co se dělo. Už se těším až zhlédnu, cos natočil.

Refotografka nahoře úplně bez

(Hnáta, 21. 7. 2006 8:15)

Připojuji se k Balů, aby přispěvatelé do komentářů psali svoje právoplatné přezdívky a ne takové zmatenosti jako " fotografka nahoře úplně bez... " - když to navíc není vůbec pravda, viď Sýkorko !!!!!!

občerstvení

(Lindovka, 18. 7. 2006 23:19)

tak na bramboráčky já vám .... Má být 36. Myslím, že budeme rozlívat jen hektolitry vody. Jo a Péťo, nezapomeň vzít ten nový barel. Musíme vyzkoušet jestli se nám vejde do auta. Aby tam moc nelítal.

Reobčerstvení

(Hnáta, 17. 7. 2006 14:39)

Dobrá otázka....TY!!!!!!!!!!!!!!!!

občerstvení

(Sýkorka, 17. 7. 2006 11:01)

kdo bude ty bramboráčky dělat?????????

Ještě retestování

(Hnáta, 11. 7. 2006 9:32)

...a pokud se mi podaří sehnat litinový lívanečník, tak budou i bramboráčky, ...a nealko pivo.

Retestování techniky

(Hnáta, 7. 7. 2006 12:08)

Káva a grilované uzeniny.
P.S. Není náhodou fotografka nahoře úplně bez fotograf?

testování techniky

(fanynka-fotografka-nahoře úplně bez, 6. 7. 2006 22:59)

A jaké,že to občerstvení?