Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rallye Mountfield Střela v Žihli

30. 10. 2006

Klubová soutěž byla rozdělena na páteční noční ( 2 RZ ) a sobotní denní ( 9 RZ ) část. Celá trať byla umístěna na několika čtverečních kilometrech částečně přírodního parku v okolí Rabštejna nad Střelou a slibovala - díky pěkným a náročným technickým testům - hezký závěr sezóny.

Bohužel záhy po odstartování prvního testu, došlo k těžké havárii st. č. 8  při průjezdu obcí Hluboká. RZ byla zastavena a po potřebném zásahu sanitky a hasičů, byl ředitelem stanoven volný průjezd. V servisu byla vozidla seskupena dílem prodloužením času u první skupiny ( do st.č. 7 ), dílem zkrácením servisu u ostatních ( více než st. č. 9 ). Toto rozhodnutí se setkalo s pochopením, protože stejně nebylo co servisovat. Do druhého testu jsme nastoupili v předepsaném čase. Pořadatel nás před startem upozornil, že to v nájezdu do Hluboké - díky zásahu hasičů - pěkně klouže.

Díky výše uvedeným skutečnostem a díky tomu, že "noc" bude rozhodovat v celkovém pořadí spíše hypoteticky ( 1. RZ - bez klasifikace, bude se počítat pouze RZ 2 ), zvolili jsme následující týmovou taktiku:  jet slicky a tak, aby nedošlo k poškození vozidel a zrychlit až v sobotu ráno.

Trať byla velice kluzká a potmě nebylo vidět, zdali se jedná o vytahané bláto, nebo "jenom" zvlhlou vozovku a prach. Obě naše posádky dodržely stanovenou týmovou taktiku a oba vozy bez problému dokončily tento speciální test. V servisu jsme začali odmontovávat rampy se světly s tím, že se hned poté přesuneme na hotel.

Sdělení pořadatele, který běhal po servisu, že za deset minut se bude konat mimořádná rozprava s jezdci, již předznamenala, že se něco opravdu vážného stalo.

Na rozpravě jsme se dozvěděli, že Martin Vodehnal na následky zranění při přepravě sanitkou zemřel  a hned poté ředitel soutěže, pan Slemenský, soutěž ukončil.

V ponuré náladě jsme se přesunuli do nejbližší hospody.

Výsledky po RZ 2 a zároveň i konečné výsledky ve třídě HA0:

1. Charousek P. - Jirák J.                  Trabant 601 Mes.            07:38,34

2. Kašpar M. - Mariánek J.               Trabant 601 S                +00:11,17

3. Donát J. - Říha M.                        Trabant 601 WRC 6V     +00:25,81

4. Rejžek T. - Jareš R.                      Trabant 601 S                 +00:35,57

5. Lukeš V. - Masařík J.                   Trabant 601 RS               +00:37,64

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář