Jdi na obsah Jdi na menu
 


eRZetka Berounsko 5. dubna 2008

1. 4. 2008

V sobotu 5. dubna proběhl první podnik nově vzniklého Rallye Cupu, ve kterém se většina našich vozů umístila na předních místech svých tříd. Týmový úspěch je motivující i zavazující do dalších soutěží šampionátu.

Obrazek

Obrazek

Heroický výkon podaly především naše dvě posádky Emil Makal-Stanislav Vlk a Jaroslav Kubata jr.-Jan Kapek.

Posádka na Moskviči ( E.Makal-S.Vlk ) obsadila při své premiéře 3. místo v jízdě pravidelnosti, přestože se celý den potýkala s technickými problémy hlavního brzdového válce a poruchami přívodu paliva. Jejich časy byly vcelku vyrovnané s minimálním zatížením trestnými body. Přestože se jedná o tréninkovou verzi Moskviče, dá se říci, že v této kategorii ( P5 - pravidelnost ) je to vozidlo konkurenceschopné.

Obrazek

Posádka na Suzuce (patnáctiletý J.Kubata jr.-J.Kapek ) podala bezchybný vyrovnaný výkon, za který by se nemohl stydět ani podstatně vyzrálejší jezdec a dojela v konkurenci více než třiceti vozů v kategorii A1 na pěkném 5. místě. Posádka odjela celou soutěž s pouze drobnými oděrkami typu rozbitého zpětného zrcátka o tyč, nebo lehce naraženého disku kola o podstavec retardéru. Dosahovala spolehlivých, rychlých a vyrovnaných časů, které stačily na celou plejádu A-čkových aut v jejich třídě vč. dalších několika Suzuk.

Obrazek

Posádka na Trabantu 601 WRC 6V předvedla standardní bezchybný výkon a umístila se na 4. místě v kategorii H1. Od loňské techniky jsme lepší umístění ani nečekali. Pouze jsme provozně odzkoušeli novou převodovku s blokací volnoběžky na 4. rychlostním stupni a jiné nastavení předstihů, které se nám osvědčilo především v odpoledních testech v táhlých stoupáních ze Zdic do Tmaně.

Obrazek

VPRC bylo opět smolné. Ve druhé jízdě - hned po startu - se uvolnilo táhlo akcelerace ( přestože bylo několikanásobně jištěno ), ve třetí jízdě praskla brzdová hadice. Do odpoledne nastoupila posádka Petr Stibor-Jana Lindová už mimo soutěž, pouze pro testovací účely. Dá se říci, že ostatní komponenty fungují podle našich představ, zvláště je spolehlivě vyřešen problém s chlazením motoru ( dřívější skokové nárůsty teploty ), podvozkové nastavení se jeví také jako vyhovující. Pokud se nám podaří dopracovat některé nepříjemné vedlejší projevy nových brzdových komponentů, bude technika nesporně spolehlivější než loni. V této věci proběhne přibližně v polovině května neveřejné testování na předem neurčené trati.

Obrazek

Soutěž byla připravena dobře. Na závěr nás  (WRC) rozhodnutí ředitele poškodilo, ale respektujeme toto jeho právo. Při započtení 6. jízdy by už nebyl v soutěži Ronny Hans a my bychom postoupili na 3. místo v H1. Na druhou stranu je nutné uznat, že důvody pro zrušení 6. testu byly natolik vážné, že není pochyb pro důvodnost tohoto postupu. Při tomto testu došlo k těžké havárii st.č. 23 a test musel být přerušen. Při zásahu bezpečnostních složek bylo nakonec nutno přivolat i vrtulník záchranného systému. Jan Z. byl přepraven do střešovické nemocnice s tříštivými několikanásobnými zlomeninami dolních končetin, s lehkým pneumotoraxem, s vnitřním krvácením a velkou ztrátou krve ( naštěstí bez poškození CNS s dobrým neurologickým nálezem ), František B. je na pozorování v motolské nemocnici s otřesem mozku a drobnějšími poraněními. Celý náš tým jim oběma přeje brzké uzdravení.

Hnáta v.r.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Erzetka Beroun 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář