Jdi na obsah Jdi na menu
 


eRZetka Lážovice 14.června 2008

16. 6. 2008

ObrazekV sobotu 14.6. se odjel již druhý podnik seriálu Rallye Cupu. Vzhledem k nepochopení místních obyvatel a některých zastupitelů byla lokalita trati 3x měněna ( Rokycany, Kozolupy, Lážovice ), ale z ohlasů mnoha posádek bylo zřejmé, že trať kolem posledně jmenované obce se opravdu vydařila. Z on boardů na stránkách vše působilo přímo fádně, ale skutečnost byla něco naprosto jiného a takřka nečekaného. Velice členitý profil tratě, který by se dal rozdělit do třech charakterových skupin ( technické vracáky ve stoupání - odpoledne v klesání, nebo srdcový sjezd lesem s rychlými protahováky, do kterých nebylo vidět - odpoledne stoupání, které prověřilo leckterý motor - především dvoutaktní technologie, nebo různě se střídající charaktery zatáček ve třetí části s minimálním převýšením se záludným horizontem a  divácky vděčným - takřka stadiónovým - průjezdem Lážovicemi ). Počasí občas trochu zahrozilo pár kapkami, ale většina průjezdů nakonec byla na suchu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Posádka Jaroslav Kubata jr. ( Mládě ) - Jan Kapek ( Dejmal ) na Suzuce soutěž rozjela velice dobře a usadila se na pěkném třetím místě ve třídě pouze několik vteřin za druhým. Ve třetím testu však trefili pravým předním kolem retardér a udělali gumu. Do cíle sice dojeli a od Poláků si půjčili rezervu, nicméně v servisce zjistili, že jim uniká převodový olej do spojky a hezky rozjetý závod pro ně skončil.

Obrazek

Posádka  s Moskvičem, Emil Makal ( Pinďa ) a Standa Vlk se také nevyvarovali některých chyb a ve 4. testu omylem vjeli do cíle o několik vteřin dřív před svým časem. Dobře rozjetý závod, který sliboval umístění někde do 5. místa nakonec pro ně skončil na místě 9. ve třídě P5.

Obrazek

Oproti tomu radost si udělala posádka VPRC Petr Stibor ( Balů ) - Jana Lindová ( Teta Lin ), která bez větších problémů dojela do cíle soutěže na bodovaném místě ( 9. ve třídě H3 ), splnila si předsevzetí, splnila i očekávání týmu a - doufáme - odpíchla se ode dna nezdarů k lepším výsledkovým zítřkům. Převodová skříň, ač hlučnější než jsme čekali, vydržela bez problémů ( Balů nás občas pozlobil v servisce, že " jako " nemohl zařadit jedničku ) a jeví se jako velké pozitivum pro VPRC a konečně i pro celý tým.

Obrazek

Trabant WRC 6V posádky Jiří Donát ( Hnáta ) - Miloslav Říha ( Pytlák ) ve třídě H1 se pustil do přesily silných Trabantů ( Ronny Hans, Kašpar, Zajíc ) hned od první rychlostky. Ve čtvrtém testu měl problém s motorem Ronny ( odstoupil ), kousek po něm Hausdorf ( dvojitý odpíchnutý rittberger do lesa ), Zajícovi se to začalo opět dusit ( stálý problém ??? ), Kašparovi se to dvakrát kouslo, atd. Takže výsledné druhé místo ve třídě bylo až neočekávaným výsledkem v tak obsazené třídě.

Na adresu organizátorů je dlužno říci, že až na opětnou absenci aktuálních časů z jednotlivých testů vše šlapalo jako hodinky. Je vidět to, co jsem psal loni, že akce pořádané rokycanským fandou Robertem Valečkem, jsou podnik od podniku profesionálnější a již teď dosahují standardu kvalitních českých soutěží. Děkovné ohlasy chodí již i z Polska a Německa.

Dalším podnikem RC 2008 bude Kostelec nad Orlicí 1. a 2. srpna 2008.

Hnáta v.r.

 

Náhledy fotografií ze složky eRZetka Lážovice 2008

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

re re sekačka

(Hnáta, 20. 6. 2008 7:47)

Na té zelenkavé sekačce z Náměstí jsme vlastně vyrostli...a jak jsme zdraví !!!......., protože nás to posílilo.

re re . . .

(sýkorka, 19. 6. 2008 20:23)

Díky také Forestíkovi za zdatný zástup,doufám teto a pánové,že mi Vás moc nerozmazlila,moc si nezvykejte,jen mi prac.povinnosti dovolí (škola už končí) tak jste zase na sekačce :-))))) (a ta z Náměstí,se zdravou lesní barvou byla stejně nejlepší-na Milana,ale nemám)

Klobouk dolů

(Standa Vlk, 16. 6. 2008 20:04)

Přez nízký věk a zdravou soutěživost posádka J.Kubata a
J.Kapek,vzali svou smůlu díky které odešla spojka velmi sportovně a neplakali ani moc nad rozlitým mlékem,ani jsem neviděl nějakou jinou nepatřičnou reakci.Tak ještě jednou kluci:KLOBOUK DOLÚ.Věřím Jardo že se svým umem a pod Honzovým navigátorským dohledem,na té bedně budeš stát co nevidět.

Re gratulace

(Hnáta, 16. 6. 2008 14:09)

Sýkorko díky, zvlášť guláš byl výborný, škoda, žes nemohla s námi.

gratulace

(sýkorka, 16. 6. 2008 13:32)

ahoj,gratulace všem