Jdi na obsah Jdi na menu
 


I. Amater Rallye Bělá pod Bezdězem

1. 7. 2008

V neděli 29.6.2008 se jel  v areálu AMBC v Bělé pod Bezdězem první závod nové Obrazeksoutěže v rallye "Amater Rallye", kterou pořádá Milan Blahout. Soutěže se zůčastnilo 80 vozů v šesti kategoriích. Za náš team se zúčastnil junior Jarda Kubata ml. se svým Swiftem a senior Emil Makal s veteránem Moskvič. Jako host byl v teamu ještě Jaroslav Kubata st. s Octavií, který bohužel odjel jen jedno kolo. Pak zapůjčil vůz svému známému a odvezl si jen hromadu šrotu.

http://www.amaterrallye.cz/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=4&Itemid=55&limitstart=120

Trať byla skvěle připravena, položen byl nový kvalitní asfalt, a byla velice technická. Měřila sice jen 1,5 km, ale to v tom horku, jaké panovalo, to úplně stačilo. Jelo se 6 Obrazekkol. Na trati bylo několik retarderů a slalomů. Takřka všichni kolo po kolu zrychlovali. Oba naši jezdci zrychlili mezi prvním a šestým kolem o 8 vteřin.

Jako vždy jsme měli technické potíže. Jarda ve druhém kole nemohl řadit, ale v pauze spolu se Standou závadu odstranili. Emilovi přestaly jít ukazatele směru. Tuto závadu jsme neodstranili, jelikož po několika kolech Emil usoudil, že blinkry nepotřebuje, protože stejně nikoho nepředjede. I když ve třetím kole před cílem dojel před ním startující ObrazekLadu, která se ale, asi pro ostudu, v dalších kolech na startu již neobjevila. Oba jezdci nevozili své spolujezdce, ale sloužili jako rychlé taxíky pro naše přátele.

Závěr a vyhlášení byl pro náš team úspěšný. Emil s Moskvičem nečekaně dojel ve třídě I. (vozy s obsahem do 1600ccm a jednou poháněnou nápravou) na 20. místě z 29 startujících a celkově se umístil na 57. místě z 80 startujících. S 30 letým neupraveným veteránem je to úspěch.

Jarda Kubata ml. se Swiftem získal vítězství v kategorii juniorů (14 - 18 let) a celkově Obrazekse umístil na pěkném 12. místě. Gratulujeme. Ještě něco statistiky. Kdyby startoval ve třídě I. byl by také vítěz. Ve skupině II. (sériové vozy do 2500ccm, závodní speciály do 1800ccm a čtyřkolky do 1600ccm) na 6. místě. Ve skupině III. (nad 2500ccm a speciály nad 1800ccm) na 2. místě a ve skupině VI. (profi jezdci) by se umístil na místě 9. Více na http://www.amaterrallye.cz

Těšíme se na další závody "Amater Rallye", kde máme možnost změřit své síly a zároveň testovat naše vozy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

REKLAMA

(bonbon, 4. 6. 2009 16:36)

Podivejte se na http://www.bon-foto.jex.cz naleznete tam hodne zajimavosti ze sveta motoru a ze sveta zavodu,naleznete tam ruzne zajimave članky o autech motorech,zavodech,zavodnicich atd.A jeste k tomu nejake hlasovani o ČR a MN zavodnicich a o zavodnicich z amaterrallye.Dík že navštivite moje stranky. :-):-):-)

To Meggy Re Gratulace

(Hnáta, 3. 7. 2008 13:59)

...Jó, to víš, to by se někdy člověk mohl jmenovat Hercule Poirot, nebo Sherlock Holmes...nebo taky mjr. Zeman.....;o) aby to vypátral.

Gratulace

(Meggy, 3. 7. 2008 9:45)

Gratuluji pánové ;o)) Kdybych věděla,že tam jedete tak bych se stavila fandit;o))

gratulace

(teta LIN, 2. 7. 2008 12:35)

gratuluji - jak Jardovi, tak i Emilovi

Gratulace

(Hnáta, 2. 7. 2008 8:50)

Gratuluji oběma zúčastněným posádkám k hezkým výsledkům a předpokládám, že především Jarda si udělal radost po nepovedené Radouni.