Jdi na obsah Jdi na menu
 


IC WEST Historic Nostalgie Rallye 2008 10.-11. října 2008

2. 10. 2008

V sobotu 11. října se jela v okolí Nepomuku 5. soutěž Rallye Cupu 2008. Jednalo se o unikátní soutěž, bez servisní zóny a s uzavřeným parkovištěm. Servis si musely posádky samy naplánovat a rozestavit, jak tomu bývalo na soutěžích od pradávna - zhruba do roku 1996.Obrazek Za náš tým se zúčastnily 4 posádky, různě kombinované z důvodů nemoci, či pracovního zaneprázdnění:

Jaroslav Kubata st. - Pavel Pelikán na voze Mitsubishi Lancer EVO VIII.

Petr Stibor - Jan Kapek na voze Škoda MB 1000 VPRC.

Emil Makal - Stanislav Vlk na Moskviči.

Jiří Donát - Oldřich Hájek na Trabantu 601 WRC 6V.

Část týmu odjížděla již ve čtvrtek 9.10. a zajišťovala vyzvednutí itinerářů, administrativní přejímku, ubytování a vyhledání a úpravu  ploch pro servis. Ostatní dorazili během pátečního odpoledne.

Vozidla se během soboty  objevila dvakrát postupně na oblíbených erzetách u obce Mileč ( některé starší IC WESTy, ale s konečnou částí RZ z Pačejovů ), Smolivec ( s novou úvodní částí od Kasejovic ) a Nechánice ( RZ, která se jezdila hlavně na bývalých Blovicích ).

Soutěž z pohledu týmu jako celku skončila obrovským úspěchem. Tři vozy ze čtyř skončily na pódiu. Posádka Jaroslav Kubata st. - Pavel Pelikán v kategorii SA4 stála na stupni nejvyšším, posádka Emil Makal se Standou Vlkem se umístila na třetím místě v kategorii pravidelnosti a konečně i posádka Jiří Donát - Oldřich Hájek po utrápeném výkonu dosáhla se štěstím na bronzový pohár ve třídě Trabantů. Škodovka VPRC odstoupila ze závodu ve druhém testu kvůli technické poruše.

Hnáta:"Celkově jsme dopadli až nad očekávání dobře, je mi líto chlapců ze škodovky, které letos pronásledují neuvěřitelné technické problémy. Tentokrát se jednalo o prasklý brzdový buben po sjezdu od Dožic k Mladému Smolivci na RZ2. Jedná se o závadu, která se nedá - vzhledem k materiálu - předvídat, prasklina vznikla v místě osazení pro komoru ložiska.

My s Oldou jsme měli opravdu hodně štěstí. Nastavení motoru se již na prvním testu projevilo jako nevyhovující a zhruba po jednom kilometru se začal motor přidírat. Dodatečným "přichlazováním" jsme ztratili cca 20 sec a odjeli třetí čas za Michalem Kašparem a Radkem Zajícem. Ve druhém testu se situace ještě více vyhrotila a během jízdy od Kasejovic k Dožicím se nám čtyřikrát zastavil motor. Výsledný čas, zhruba 1 minuta za špičkou, je toho dokladem. Na druhé kolo jsme kompletně přestavili jak šoupátko, tak šroub bohatosti, tak i pozici karburátoru, ale v cíli to stačilo pouze na udržení odstupu od Pepy Kubeše, Jirky Bučka a Tomáše Hausdorfa. Výsledné třetí místo je třeba považovat za malý zázrak."

http://www.rallyvidea.com/?ref=1&id=8&video=2008/Rally_kramolin_2008_rallyfanskatovice.wmv

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Rallye Kramolin 2008

( Ales Nocar, 22. 11. 2008 20:28)

Je to s RZ 7 a RZ10 http://www.uloz.to/928923/rallye-smederov-11.10.08.zip

fotoreport

(Ludánek, 13. 10. 2008 9:07)

Můj fotoreport ze závodů IC WEST Nostalgie Rally 11.10.2008 je zde:
http://zuluko.rajce.idnes.cz/VII.IC_WEST_Nostalgie_Rally_11.10.2008/