Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radouňská rallye - 3. soutěž Volného poháru 2011

Ve dnech 24. až 25. června se odjela dvoudenní soutěž letošního Volného poháru - v pořadí již letošní třetí. V pátek se jela noční část se čtyřmi rychlostními testy, v sobotu bylo v plánu dalších 9 rychlostních zkoušek. Celková délka závodu 390 kilometrů a z toho 120 kilometrů speciálních testů je velkou porcí, kterou však Radouň zvládla na jedničku. Poslední denní test byl zrušen kvůli těžké havárii startovního čísla 20, organizace zásahu bezpečnostních složek rovněž zaslouží pochvalu.

rr2.jpg

Naše posádka Dan Zmijarov a Radim Nejman se zúčastnila závodu s vozem Škoda Favorit 136 L a jela s taktikou postupného zrychlování. Po noční části byla na 10. místě ve své třídě, což bylo při účasti 14 vozů a faktu, že jela svou první noční rallye, velice pozitivní zjištění. Během noci jsme pouze přenastavovali geometrii a doplňovali pohonné hmoty.

zmijarov-nejman--skoda-favorit-.jpg

Během soboty se postupně zrychlovali. Po prvním kole poskočili na 8. místo, ale rozestupy byly poměrně vysoké, takže další zlepšení bylo spíše hypotetické. Technika držela, na začátku dne trochu proklouzla spojka, ale během pár metrů se na 5. testu umoudřila. Opět jsme pouze přenastavovali geometrii, doplňovali pohonné hmoty a odstraňovali různé původce skřípání. Komplet celý závod byl odjet na suchých gumách, přestože déšť několikrát zahrozil, nebylo to však v takové míře, že by bylo nutno přezouvat.

7. místo ve třídě H1 přineslo další bodíky do celkového hodnocení a je hezkým umístěním v tak neobvykle dlouhé a náročné soutěži.

Hnáta:" Někomu se může zdát, že jsme taktiku zvolili špatně, jednalo se vlastně pouze o 1 bod: nedělat zbytečné chyby. Postupné zrychlování v tak dlouhém a náročném závodě - jakým Radouňská soutěž byla - však má své opodstatnění. Jde především o sbírání zkušeností především v noční části - která byla, pravda, možná pomalejší a o přípravě na příští sezónu. Sobotní výkony byly však už na hranici stávající techniky ( do příští sezóny dozná podstatných změn ) a po sobotním rozboru on-boardů musím říci, že až na pár drobností, které jsme si hned na místě vysvětlili, musím uznat, že bych zřejmě sám nezajel lepší časy s autem, které znám narozdíl od posádky od roku 1996. Pravda, očekávali jsme větší chybovost ostatních posádek.........."

rr11.jpg

Mapa na pátek:      http://radounmotorsport.cz/mapy/1.jpg

Mapa na sobotu:   http://radounmotorsport.cz/mapy/2.jpg

rr13.jpg

 

Další informace na stránkách pořadatele: www.radounmotorsport.cz

Hnáta v.r.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář