Jdi na obsah Jdi na menu
 


I. Historic Super Stage - Hradec Králové 25. - 26. srpna 2012

Poslední srpnový víkend se v Hradci Králové na novém okruhu Czech Ring u hradeckého letiště jela dvoudenní akce agilního pořadatele - Rallye klubu historických automobilů z Nepomuku. Náš tým akci zvolil jako testovací jízdy před Humpolcem ( Dandy - Domovník ) a Libercem ( Balů - Cekota ).

Hnáta: " Původně bylo v plánu odzkoušet rekonstruovaného Trabanta právě na této akci. Hlavní devizou bylo dost času o servisních přestávkách, kdy se dají přenastavovat různé hodnoty na podvozku i motoru. Celá rekonstrukce se však protáhla a tak jsme zvolili náhradní řešení. Dandy si otestuje Favorita po opravě, kterou si vyžádaly problémy na Rallye České Budějovice a Balů by zase mohl vyhnat pavouky z výfuku u škodovky tisícovky. Očekáváme, že tato forma testování nám poskytne mnoho dalších podnětů a technických dat, která ještě letos zužitkujeme na dalších podnicích Volného poháru i Rallye Cupu."

V obou vozech jeli netradiční spolujezdci:

ve Škodě Favorit 136 L MK2 vedle Dandyho seděl šéfmechanik Dejmal a

ve Škodě 1000 MB RCCpV se k Balůovi neposadil nikdo jiný než sám šéf týmu Hnáta.

pongrbalu1.jpg

Oba vozy byly pod drobnohledem obou aktivně se zúčastňujících odpovědných vedoucích svých úseků a dá se řící, že jsme tímto provozem získali mnoho zajímavých dat, které v budoucnu poslouží pro zvýšení technické spolehlivosti vozidel. Zvláště v případě Dandyho a jeho účasti se Zdeňkem Kohoutem ( Domovníkem ) ve Volném poháru 2012 je třeba dokončit poslední dva závody šampionátu ( 14.-15.9. Humpolec a 5.- 6.10. Světlá nad Sázavou ) s maximální spolehlivostí, protože v čele skupiny H1 se v současné době o první místo dělí s Kolářem a Zemanem a nebezpečně je dotahuje Urban. Nemalým závazkem je i spolehlivé odjetí předjezdectví a reprezentace HRT Balůa s Tondou Cekotou na Rallye Liberec.

testovani.jpg

Dejmal:" Já už asi nikdy nepojedu jako spolujezdec, protože se vždycky něco stane... Teď to byla zablokovaná převodovka, takže Dan musel dojet do Prahy pro sériovou, abychom ji mohli ještě v sobotu večer přehodit a v neděli pokračovat v rozjížďkách. Kdy bude šestikvalt hotový, to zatím nevíme...a ani nevíme, co se vevnitř stalo."

ss1.jpg

Balů:" ...Ja su také ščastné !!!...."

V sobotu se jelo 6 rozjížděk a potom v neděli 4 paralelní jízdy. Celoasfaltový, technický a skokem na mostě i zábavný okruh byl pro odzkoušení vozidel takřka dokonalý. Po sobotě jsme neplánovitě zkoušeli i sériovou převodovku u favorita a mokré pneumatiky u tisícovky. I s penalizací 10 minut za neodjetou 6. rozjížďku se Dan s Dejmalem udrželi na 2. místě ve třídě H6. Vyrovnaný výkon předvedl Balů s Hnátou, kteří vyhráli skupinu H2 stylem start - cíl a soupeřům nedali šanci od sobotního rána až do nedělního odpoledne.

Karty budou znovu rozdány na Humpolci, potřebujeme trumf v podobě provozní spolehlivosti Favorita, na ostatním bude společně s posádkou pracovat celý realizační tým HRT.

Hnáta v.r.

další info na:  www.rkha.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tady máte pár obrázků uličníci :-)

(Krtek, 27. 8. 2012 18:50)

http://krtekracingteam.rajce.idnes.cz/25.-26.08.2012_-_I._Historic_Super_Stage_Rallye_2012/