Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radouňská rallye 21. - 22.6.2013

radoun1.jpgV pátek 21. večer odstartovalo další kolo Volného poháru v Nové Včelnici a to Radouňskou rallye.

Hned 4 noční rychlostní testy naznačily, kdo bude ve třetím kole Volného poháru favoritem. Technika však řešila šmahem všechna očekávání a i u nás jsme měli přece jenom trochu štěstí a tento problém jsme vyřešili.  Takové štěstí však neměli v H1 například Kolář, který odstoupil na převodovku již ve druhém testu.

Král začal velmi rychle a pořadí po prvním testu bylo: Král, + 6,2 Padrůněk, + 8,7 Dandy, + 13,3 Balíček, + 14,2 Zeman.

Ve druhém testu se Král ale začal zpomalovat ( dojel až čtvrtý ) a pořadí druhého testu bylo: Padrůněk, + 4,2 Zeman, + 8,6 Dandy.

Třetí test byl typický, kdy zatáhl Zeman, ale Dandy na něj nic moc neztratil a byl za ním necelé 3 vteřiny.

Ve čtvrtém testu začal Dandymu zlobit alternátor, takže musel zvolnit a bylo z toho až 4. místo za Padrůňkem, Králem a Balíčkem. Naštěstí hned poté následoval časově neomezený servis, takže Dejmal demontoval alternátor ze své Felicie a vyměnil ho.

Noční část naše posádka zakončila na třetím místě za Padrůňkem a Králem s minimálním odstupem 19,2 vteřiny.

Denní část byla ve znamení Krále, který až na 7. test, kdy ho překonal Zeman, spolehlivě držel nejvyšší příčku ( v osmém testu Zeman odstupuje na poruchu stálého převodu). Do prvního denního servisu přijíždí Dandy s Domovníkem bez brzdových destiček, takže se mění desky, kola s tvrdší směsí ( otepluje se ), doplňuje se benzín na vyšší hladinu ( v zatáčkách se odlévá ) a chlapci pokračují do druhého denního kola.

Brzdové destičky se příliš neosvědčily, hned po začátku testu se ohřívají a zbytek testu skoro nebrzdí. Pro nás však hraje to, že Zeman odstupuje, Padrůněk dělá stojku s autem ve škarpě  a Balíček už také nejede.  Jediný soupeř je v tu chvíli Král, ale vzhledem k tomu, že nám auto nebrzdí tak, jak by mělo, přichází příkaz z vedení: hlídat si zasebou Chalupného a Hrubeše a nezávodit s Králem. Tato taktika se osvědčila a v celkovém pořadí se naši umístili na druhém místě za Králem s odstupem 3 minuty 19 vteřin a před Hrubešem takřka o 9 minut.

radoun2.jpg

Tak nevím, jestli tomu kolu žehnám, nebo co...?

Hnáta: " Chtěl bych touto cestou poděkovat celému realizačnímu týmu, tzn. Dandymu s Domovníkem za taktický výkon, Dejmalovi za rychlou a kvalitní práci, při které si rozebral skoro polovinu předku na servisní Felicii a Anet za catering a psychickou podporu. V současné době je Dandy s Domovníkem na celkově třetím místě v H1 letošního Volného poháru. Nedá se samozřejmě počítat, že toto umístění udrží, protože do konce sezóny jsou vypsané ještě 4 závody a naše posádka se přitom zúčastní z důvodů křížení jiných akcí jenom jednoho z nich. O to více času bude však na přípravu na příští ročník VP."

Výsledky: http://www.ewrc-results.com/final.php?e=8446&s=&category=38&t=Radounska-rallye-2013

Hnáta v.r.

 

Dandy:

původně jsem zamýšlel napsat obsáhlejší komentář, ale vzhledem k obsáhlému článku vedoucího bych jen za sebe doplnil:

Radouňská rallye tradičně patří nejen k nejkrásnějším amatérským soutěžím, svou organizací, délkou a náročností může směle konkurovat  podnikům MČR.  Je ale i v současnosti nejnáročnější amatérskou soutěží v ČR a na letošním ročníku se to také projevilo vysokým počtem 36 odpadnutých posádek z celkového počtu 73 startujících posádek, naštěstí především vlivem technických poruch.

 

Naší třídě tj .H1 se to také nevyhnulo a ze14 startujících cíl vidělo pouhých 5 posádek. Ostatně i my jsme měli nemalé technické potíže, které naštěstí neměly pro nás fatální dopad a soutěž jsme dokončili, navíc na bedně, díky umu a šikovnosti našich techniků šéfmechanika Dejmala - Honzy Kapka a vedoucího týmu Hnáty, kterým bych rád i touto formou poděkoval a vysekl poklonu.

Dan

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář