Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení sezóny 2015 ještě před koncem

22. 10. 2015

Ještě se mi nestalo, abych hodnotil nedojetou sezónu. Pro naše barvy ale již letošní soutěže skončily. Trabant WRC ještě není stále hotov, Škoda 1000 MB se svezla jednou a naše "želízko v ohni", Favorit 136 L nedobrovolně skončil na Rallye Železné hory bolestivým zraněním karosérie. Nedá se předpokládat, že ostatní vozy by ještě letos vyjely. Pokud ano, jednalo by se především o testování podvozkových dílů a pneumatik.

Dandy s Efkou měli hned od Hořovic pěkně našlápnuto na 3. místo. Během jara se takticky zúčastnili obou soutěží ČMPR  s koeficientem 1,5, což je dostalo s velkým náskokem na 3. místo průběžného pořadí v šampionátu. Důkazem toho bylo, že jejich umístěním neotřáslo ani chybějící bodování již zmíněných Železných hor, ani neúčast na dalším podniku, tentokrát na horách Krušných. Teprve další neúčast, a to na Rallye Sudety, je srazila na místo čtvrté ( přeskočil je Miroslav a Martin Kačenovi ). Do konce sezóny je vypsán už jen poslední závod Rallye Litoměřice, ale ten také nepojedeme. Ohrozit nás může už jenom Petr Honzík s Miroslavem Ondrišem ( pokud ovšem pojedou ), takže nejhůře můžeme být celkově ve třídě H5 pátí.

A nyní k jednotlivým podnikům:

RALLYE HOŘOVICE 24. - 25. DUBNA 2015

První soutěž letošního šampionátu znamenala pro tradiční posádku Dandy - Domovník velkou změnu. Na místo spolujezdce se posadila Eva Ryšánková ( Efka ) a tak celý realizační tým byl napjatý, jak se se soutěží nová posádka popere. Noční část se dvěma měřenými úseky nic velkého neznamenala, dalo se tam jistě hodně ztratit před sobotou, ale nedalo se tam prakticky nic vydělat. Na první měřený test jsme trošku špatně zvolili pneumatiky. Na druhý měřený úsek jsme přezuli intermedia, a Dandy s Efkou se na pěti kilometrech zrychlili proti prvnímu kolu o 23 vteřin.

RALLYE ORLICKÉ HORY

RADOUŇSKÁ RALLYE

RALLYE ŽELEZNÉ HORY ( nešťastný Favorit )

smutne-favo1.jpg

KRAMOLÍN 2015 ( šťastná škodovka )

kram2015.jpg

OMLOUVÁM SE, ALE PROBÍHÁ TECHNOLOGICKÁ PŘESTÁVKA

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář