Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. ročník Rallye Kroměříž - závěrečný podnik ČMPR 2019

9. 9. 2019

O uplynulém víkendu se jel závěrečný podnik šampionátu ČMPR 2019. V pátek 6. září proběhly přejímky a tréninky a v sobotu 7. se posádky vydaly na 68 ostrých kilometrů ( celkem cca 170 km ). Naše posádka, tentokrát ve složení Dandy - Dejmal, stála před nelehkým úkolem: obhájit celkově 2. místo v šampionátu. Situace byla jistě ztížena i počtem účastníků v kategorii H5 ( celkem 6 vozů - z toho minimálně 4 velice silní soupeři.), tak i počasím a vzdáleností startu ( transport prakticky přes celou republiku  - Katovice-Kudlov ubytování, jedna cesta 420 km ).

Závod  pro nás začal třetími místy za Malaníkem a Lubošem Tůmou. Ritschl měl už v první RZ problémy s motorem a po druhé RZ odstoupil. Před 3. RZ odstoupil Tůma na poruchu elektroinstalace, takže soupeři se silně zredukovali. Následující speciální testy byly již ve znamení 2. míst. Malaník byl už v nedohlednu a nemělo smysl ho stíhat a nejdůležitější bylo si hlídat Maříka na 3. místě, aby se nějak nebezpečně nepřiblížil.

Nakonec se podařilo, po skvělém taktickém boji naší posádky z toho bylo 2 místo v soutěži a celkově v šampionátu udržené i 2. místo ve skupině H5. Gratulace byly, ale oslavy prakticky žádné. Na penzionu jsme všichni upadli vyčerpáním do bezvědomí a probudili se až v neděli kolem osmé ráno. Celý náš tým byl totiž pouze čtyřčlenný, výše zmíněné složení posádky doplnili už jen Pytlák a Hnáta v roli mechaniků.

Jsem rád, že v současné době, kdy jezdí za tým pouze jedno auto, se podařil takový husarský kousek, jako celkově 2. místo ze třech odjetých soutěží z pěti vypsaných.

Hnáta v.r.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář