Jdi na obsah Jdi na menu
 


XIII. Radouňská rallye - třetí podnik ČMPR 2019

6. 6. 2019

Předposlední víkend v červnu se jela tradiční dvoudenní Radouňská rallye. Klasicky nejtěžší soutěže šampionátu obsazené více než stovkou startujících se zúčastnila i naše posádka Dandy - Kája s Favoritem. ve třídě H5 do 1400 ccm.

Páteční část obsahovala 4 speciální testy ( 16 a 7 km dvakrát ) a hned na prvním testu odstoupil Ritschl  pro poruchu motoru. Takže ve třídě H5 zůstaly pouze 3 vozy ( Kačena, Tůma a naši ). Na druhém testu se dlouho čekalo kvůli oleji na trati a ve druhém kole opět kvůli havárii. "Páteční" část  právě proto skončila hluboko v sobotu ( proto ty uvozovky ). Očekávali jsme útok Dandyho na druhého Luboše Tůmu, ale nepodařilo se a před sobotním dnem bylo pořadí: Kačena, Tůma, Dandy.

Sobotní ráno bylo ve znamení vydatného deště, takže chlapci přezuli na mokré gumy. Na pátém testu ( první v sobotu ) se však stala dost nečekaná věc ( díky které Dandy s Kájou poskočili na druhé místo ve třídě ): Mirek Kačena ve sjezdu k cíli těžce havaroval. Auto to odneslo nejvíc ( předek a střecha ), spolujezdec snad jen lehkým poraněním ruky a Míra šokem. Dandy se pokusil o další útok na Luboše, kdy v prvním sobotním servisu přezul na suché střední a měkké ( Luboš z opatrnosti nechal mokré ), ale to co na Luboše v následujících dvou testech stáhl, to nestačilo a zbytek dne se nadále v pořadí již nic nezměnilo. Přestože déšť odpoledne ještě hrozil, už nepadla ani kapka.

hosi1--2-.jpg

Myslím, že co do volby pneumatik jsme chybu neudělali. Jasné však je, že budeme muset auto ještě o cca 1 sec na kilometr zrychlit. Rezervy v technice jistě ještě jsou, ale budeme se muset zabývat všemi možnostmi ( a asi začneme u hmotností ) smiley.

Naší posádce Dandy - Kája gratulujeme k získání 2. místa a zisku dvojnásobného počtu bodů do celkového hodnocení ( koeficient 2 ), Kájovi pak úspěšnou operaci a následnou rekonvalescenci kolene a posádce Míry Kačeny brzké uzdravení a zdárnou výměnu plechů.

Hnáta v.r.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář