Jdi na obsah Jdi na menu
 


Termíny závodů VP 2007

30. 12. 2006

ObrazekPořadatel oblíbené IC WEST Rallye ( v loňském roce Svatováclavská ) vyhlásil  termíny svých závodů na letošní rok. Jedná se o seriál čtyř jednodenních soutěží, které jsou po dvojicích sloučeny vždy na jeden prodloužený víkend. V praxi to znamená, že první dvě soutěže se jedou o velikonocích ( sobota a neděle 7. a 8.4.2007 ) ve Švihově a na Sedlišti a třetí a čtvrtá na "svatováclavský" víkend ( pátek a sobota 28. a 29.9.2007 ) v Kramolíně a Švihově. Podrobnosti lze se dočíst na stránkách www.rkha.wz.cz. Výhodou je, že se všechny soutěže hodnotí jak samostatně, tak i bodově jako šampionát s celkovým vyhlášením po čtvrté soutěži, navíc je bodový zisk ( jak jsem se dozvěděl ráno 16. ledna 2007 ) započítávaný do šampionátu VP 2007. Ne nevýznamná skutečnost je i ta, že se dá celý šampionát zvládnout bez nároku na dovolenou. Jedou se podle vyzkoušeného "rallyesprintového" schématu "všechno v jeden den" asi tak, jak jsme loni jeli "svatováclavskou". 

Ve VP 2007 mám dvě nepotěšující zprávy:

1) Třída trabantů nevznikne, ani tehdy, když jsem panu Seckému navrhoval určitou formu sponzoringu na cenách pro vítěze a šlo mi pouze o samostatnou výsledovku trabantů v každém podniku.

2) Bude zrušena třída H2 a všichni historici budou opět sloučeni do třídy H. Jednotliví pořadatelé mohou vypsat určité "podtřídy", ale v celkovém hodnocení bude pouze jedna H třída. Pro slabší vozy tak vzniká pouze jedna teoretická šance na umístění, a to tzv. "ubodování" ostatních díky účasti na všech podnicích šampionátu VP.

3) Termíny závodů započítávaných do VP 2007:

Rallyesprint Švihov - 7.4.2007*

Rallyesprint Sedliště - 8.4.2007*

Rallye Hořovice - 5. až 6.5.2007*

Rallye Posázaví - 25. až 26.5.2007

Rallyesprint Hořovice - 8.9.2007*

Rallye Světlá - 21. až 22.9.2007

Rallyesprint Kramolín - 28.9.2007*

Rallyesprint Švihov - 29.9.2007*

Rallye Střela - 26.-27.10.2007*

4) Z výše uvedeného je vidět, že trocha diplomacie je přece jen víc ve svých výsledcích než pevná ruka centra.

5) Hvězdičkou označené závody budou s největší pravděpodobností také započítávány do právě se rodícího Trabant Rallye Cupu. TRABANTÁŘI VŠECH ZEMÍ, SLEDUJTE TYTO STRÁNKY! V době bližší než blízké přinesu další informace o TRC 2007! Takže všichni, co máte doma svého Trabanta, Trabiho, T601 či prostě jenom "tráboše" a chcete se dozvědět něco o možnostech jak se levně a rychle svést, zachovejte nám návštěvnickou přízeň.

vedoucí Hnáta v.r.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

To Váša

(Hnáta a Balů, 29. 12. 2006 17:21)

Hodně zdraví jak tobě, tátovi, tak i vašim koním pod kapotou do Nové sezóny 2007 a ještě více pohárů za bednová umístění Vám všem přejeme, my jezdci HRT.

HRT Teamu

(Váša, 24. 12. 2006 14:17)

Všem přeji příjemné prožiťí svátků vánočních, hodně dárečků pod stromečkem a do nového roku hodně zdravíčka, štěstíčka,lásky a úspěchů !!! Za Váša Rally Team V.Kopáček jun.

PRO VŠECHNY ČLENY HRT

(Petr TRT Liberec, 21. 12. 2006 23:38)

Všem členům HRT přeju nějaké dárky pod stromečkem a hlavně pevné zdraví a hodně štěstí (i toho závodnickýho) do následujícího roku. Hlavně ať vždycky ve zdraví dojetete.

To Hnáta

(Petr TRT Liberec, 21. 12. 2006 23:33)

No já myslím, že jsme časově tak akorát. Na tu schůzku v polovině ledna už bych to chtěl mít v kupě a přijít s víceméně hotovou věcí vč. webovek, tak, aby jsme to mohli začít propagovat. Třeba se někdo ještě na sezonu 2007 chytí :-)))). Taky bych chtěl zkusit nějaký alespoň "materiální" sponzory a pro to potřebuju mít něco v ruce.

To Petr TRT

(Hnáta, 21. 12. 2006 21:13)

Budu se snažit o komunikaci dál, zatím nám to harmonogram nenarušuje, řekl bych spíš, že jsme zrychlený.

To Hnáta

(Petr TRT Liberec, 21. 12. 2006 20:42)

Jak už jsem ti psal...mailem jsem to zkoušel letos několikrát, třeba se ho zeptat jestli pojedou Hořovic...a.....nic :-)))).Nevím v jakým oboru pracuje, ale musí to být asi strašnej fofr...má stálý nedostatek času :-))). Nebo se s náma nechce moc bavit. I když nevím proč. Vypadá to tak, že oni budou neustále "za komínový" závodníci a nikam jinam stejně nepojedou, aby je náhodou neofouklo :-)))))))))). S tím se musíš smířit a hledat "zákazníky" pro náš cup jinde...

dodatek pro Petr TRT

(Hnáta, 21. 12. 2006 17:33)

Petře, pokud se k tomu dostanu, tak bych ti ještě dnes večer poslal mejlem úplně syrový návrh tech.předpisů. Jsou jednoduché,jednoduše kontrolovatelné,mudrujte nad nimi a pošlete mi připomínky. Razím heslo: Jednoduchost,kontrolovatelnost,přístupné pro všechny. Zdravím divizi Liberec oooooo)))))))))))))!!!!!!!!!!!

To Petr TRT

(Hnáta, 21. 12. 2006 17:29)

Volal jsem Radkovi Z. dnes někdy před polednem, řekl mi, že teď má nějakej fofr a že se mi ozve. Teď je 17:28 a stále nevolá. Ta komunikace bude trochu těžší než jsem si ještě dopoledne myslel.

To Petr TRT

(Hnáta, 21. 12. 2006 7:46)

No, těbůh, ten se do toho pustil...rozdělení do divizí podle úprav a přitom v divizi minimální počet 5 aut. To jako kdyby tady v Čechách jezdilo 40 bezprizornejch upravenejch trabantů hladovejch po nějakým závodě!!!!?????

To Hnáta

(Petr TRT Liberec, 21. 12. 2006 0:46)

http://vzmotorsport.zde.cz/ - tady se podívej co vymyslel. Už teď je to překombinovaný a úplně někde jinde než to myslíme my. S něma asi nemůžeme počítat. Ty jsou někde jinde.....

To Petr TRT:

(Hnáta, 19. 12. 2006 13:50)

Trochu mne to utvrzuje v mém názoru na centrální řízení Volného poháru, takže Pardubice budeme muset opravdu asi škrtnout.

for Hnáta

(Petr TRT Liberec, 19. 12. 2006 10:31)

Spojil jsem se s Markem Šimíkem ohledně Rallye Pardubice (máme v létě v kalendáři 4-měsíční díru). Cituji:"pan Secký nás vyřadil, protože jsem si dovolil diskutovat a navrhovat změny.Pokud by vzniklo jiné uskupení soutěží tak by jsme Pardubice pořádali. Hořovice se ale rozhodli pokračovat s panem Seckým a tak od toho dali ostatní pořadatelé ruce pryč. Pokud se něco změní (za jezdce tlačí na pořádání Pardubic např. Petr Koutný-Subaru) dáme info na web." Konec citátu.
Takže s Pardubicema to vidím špatně....

To Hnáta:

(Váša, 18. 12. 2006 23:26)

Moc děkuju já Vám!!Nevím co napsat na vaši ospověď,ale myslím si, že s tím objevem to nebude tak žhavý...:-)!Ježíšek by opravdu mohl přinést nové řazení...a snad i přinese :-)!Už se těšim, až se zase potkáme na závodech a budeme moct pokecat...to je pro mě vždycky nezapomenutelná atmosféra závodů a jsem rád,že se něčeho podobného můžu účastnit s lidma,jako jste Vy, kluci který to jezdí taky pro zábavu a potěšení...!!!A abych pravdu řekl...Vy s těma Trabíkama s tim lítáte jako blázní oproti mě.....Petrem počínaje :-)...ve mě toho moc neni...ale kdyby Vám všem připadnul do motoru ješťě jeden válec, tak by se svět divil :-)! Zdravím všechny a přeji krásné svátky !Za celý Váša Rally Team V.Kopáček jun.

To Petr TRT:

(Hnáta, 18. 12. 2006 10:49)

Už pracuju na technických předpisech. Budou jednoduché, protože složité by se složitě kontrolovaly, budou levné pro nově příchozí a budou zkoordinované s jihočechy. Až bude hotova adresa poháru, umístíme zde u nás odkaz na tuto adresu, aby se dalo přistupovat rovnou taky hned od nás. Dále jsem rád, že jsme na to už tři ( myslím Láďu ), i když to budeme chtít dělat jednoduše, něco to bude určitě obnášet. Na schůzku v lednu přivezu nějaký návrh, který budu mít zkonzultovaný s Radkem Zajícem, abychom to mohli všichni prodiskutovat + zakomponovat do toho každý své připomínky. Bude to na bázi předpisů VP, tzn. volné a tak, aby se to dalo kontrolovat zvenčí. Kašlu na nějaké rozebíračky, to je k ničemu a o ničem, budu apelovat na svědomí každého. Upravené heslo francouzské revoluce: Rovnost, samosvornost, bratrství!!!

To Váša:

(Hnáta, 18. 12. 2006 10:37)

Děkujeme za přání. Velice si toho vážím od člověka, kterého považuju za největší objev ve Volném poháru za posledních několik let. Ať ti veverky vesele skotačí i v příštím roce a Ježíšek ať ti nadělí nové řazení, potom všichni uvidí, co v tobě opravdu je.

Ahoj klucí.....:-)

(Váša, 17. 12. 2006 21:01)

Tak koukam,že tady kujete nějaké pikle...:-)...to jsem zvědavej,kolik vás dojede do cíle Rally prvního Trabicupu :-)?! To bude takovejch splašenejch Trabíků...že prošlapete pedály a pokácíte pár smrčků,jen aby támhleten mi nedal a tenhle taky ne:-)...nezapomeňte si odtahovky doma :-)...A Wartburgy neberete :-)..já bych si vyndal jednu svíčku :-)!!!Tak klucí hodně štěstí a držim palce tomu Vašemu cupu!!! Rally zdar V.Kopáček jun.

for Hnáta

(Petr TRT Liberec, 16. 12. 2006 23:58)

Takže, máš první úkol :-)), pro technického vedoucího vývoje HRT Teamu to nebude problém....Navrhni nějaké jednoduché technické předpisy. Objem, zapalování, sání, rozvod sání- plnění, karburátor, výfuk, chlazení, brzdy,
bezpečnost (viz.VP), o dalších potřebných věcech popřemýšlej - co nebude zakázáno, bude povoleno :-)).
Adresa stránek bude www.trabantcup.cz . Nebo by to mělo být www.trabantrallycup.cz ? To první je myslím lepší, co? Kratší, údernější, lépe zapamatovatelné. Dneska jsme diskutovali o cupu s Láďou Lukešem a ten je s umírněným nadšením pro. Sám v roce 92-95 organizoval Trabant cup v rallyecrossu, takže ví co to obnáší, ale je to takový věčně angažovaný člověk :-)), takže taky pomůže...

Re for Hnáta

(Hnáta, 16. 12. 2006 13:50)

to Petr TRT: Z mého pohledu vše schváleno! S FORTUNOU jsem si dělal srandu, neumím to a prodělal bych na tom kalhoty - jak se znám. Jinak kalendář trabant závodů: souhlasím se všemi Kramolíny a oběma Hořovicemi / tzn. 6 soutěží - pěkný seriálek /. Technické předpisy volné, ale jak říkáš a já doplňuji: 1 karburátor libovolný, libovolná komprese, systém plnění původní zachovat, objem maximálně 700 ccm, přimlouvám se za 4-kvalt - přilákáme další zájemce, výfuky libovolné - sochaři se vyblázní, filtr libovolný, zapalování libovolné. Souhlasím s příspěvkem 500 na výdaje s vedením agendy " Českého Trabant Cupu v Rallye ", nebo nějak jinak, to je fuk. Hospoda v první půli ledna vyhovuje, nejlépe pátek večer, nebo sobota večer.

for Hnáta

(Petr TRT Liberec, 16. 12. 2006 1:19)

Nazdar řediteli, s tím duroplastem v Praze to zas nebude tak špatný...jsem tam každý týden a pořád nějaký démony potkávám...No je fakt, že po magistrále zrovna nejezdí :-))). Normálně existuje něco jako Trabant srazy i v Praze - někde jsem to četl :-))), ale to jsem odbočil...
Na Seckýho se určitě obracet nebudu - kašlu na něj...Z VP "použijeme" pro náš účel jen ty Hořovické soutěže. Už z toho vyjádření je patrné, že s něma bude řeč a i kdyby bych měl koupit poháry já, tak ta třída musí zafungovat - hlavně ať máme ve výsledcích "svoji" kolonku. Myslím, ale že se to podaří. Pracovat na tom začnu už zítra (vlastně dneska) - Láďa Lukeš přiveze odpoledne našemu hlavnímu ladičovi Lubošovi svůj motor, aby se na něj trochu s bruskou podíval :-))) a tak ho seznámím se situací a bude mě muset svatosvatě slíbit, že v Hořovicích bude na startu, aby nebyla ostuda když už se v tom tak angažujeme....Další dobrá zvěst je, že Luboš staví taky auto a bude jezdit...už je to v garáži, trubky na rám objednaný, pro sedačky se snad pojede do konce roku, motor skoro hotový....
Takže bych to viděl tak, že náš Trabi cup zahrnuje zatím Kramolíny a Hořovice, další závody na to letní mezidobí se uvidí.
Ten náš "Trabant cup" budeme muset zorganizovat asi my dva. Ostatní nemají moc organizačního ducha :-)).Když jedeme na závody tak z nich kvetu :-)).
Viděl bych to tak, že nechám vytvořit nějaký pěkný webovky, aby se o našem závodění dozvědělo co nejvíce potencionálních závodníků a přibývali. Každý ze stávajících účastníků prvního ročníku přispěje dejme tomu symbolicky 5OO Kč na tyto náklady aby byli nějak zaangažovaní (zbytek dodám já) a rozjedeme to. Po dohodě - návrh - následné hlasování všech účastníků poháru, uděláme kalendář, základní technické předpisy (objem, počet karburátorů, počet rychl.stupňů,chlazení a tak),aby se nenašel nějaký filuta s motorem např.900 a dvěma karb.- tím by to celý degradoval..., sehnání sponzorů na ceny do celkového hodnocení a další věci, které mě zrovna teď nenapadají. Maslím, že když to bude mít nějakou formu tak se nám podaří zlákat další zájemce na "nejlevnější rallye závody" a může to dosáhnou nevídaných velikostí :-)))))).
Jak to myslíš s "Fortunou"? Každý peníze, který z někoho dostaneme se hodí :-))).
S hospodou to vidím na první polovinu ledna, ale tam už musíme z něčím přijít.....

dodatek

(Hnáta, 15. 12. 2006 14:53)

Člověče, kde mám sebrat trabantistu v Praze? Tady už mimo mě nikdo do duroplastu nevleze...